ProOptical®

Rendelhető
SKU
DLCFPOPT010200
21 910 Ft

A ProOptical® egy átfogó étrend-kiegészítő kétfázisú elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák formájában. A kétfázisú forma két kapszula - egy külső folyékony és egy belső szilárd kapszula - egyedülálló kombinációja. A készítmény számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítenek fenntartani a retina megfelelő működését a , támogatják a szem védelmét b és segítik a megfelelő látás fenntartását c .

Várható szállítás: 3 munkanap (készlettől függően)
Tájékoztató adat, amely az eddigi szállítások alapján egy átlagos szállítási határidőt mutat. A szállítás pontos dátumáról megrendelés után visszaigazolást küldünk vagy megrendelés előtt kérésére ügyfélszolgálatunk leegyezteti önnek a tényleges szállítási időpontot.

SZÁLLÍTÁSI DÍJ

  • 0 FtSzemélyes átvétel, beérkezést követőenDebreceni raktárunkban
  • 0 FtSzemélyes átvétel, beérkezést követőenBudapesti raktárunkban
  • 3 290 Ft Futárszolgálat
ProOptical® csak 1 darabonként vásárolható

A ProOptical® egy átfogó étrend-kiegészítő kétfázisú elnyújtott hatóanyag-leadású kapszulák formájában. A kétfázisú forma két kapszula - a külső folyékony és a belső szilárd kapszula - egyedülálló kombinációja. A készítmény számos értékes hatóanyagot tartalmaz, többek között: pórsáfrányolajban szuszpendálva körömvirágból kivont mikronizált lutein és zeaxantin kristályok, asztaxantintartalomra standardizált Haematococcus pluvialis zöld mikroalgák aplanspóra kivonata, paradicsom gyümölcsökből kivont karotinoidok keveréke, beleértve a mikrokapszulázott likopint és áfonya gyümölcskivonatot, kínai kúszómagnólia gyümölcskivonatot.

A ProOptical® étrend-kiegészítő tartalma: 60 feletti α-linolénsav-tartalomra standardizált organikus perillamagolaj, acerola gyümölcslékivonat, körömvirágból kivont lutein és zeaxantin mikronizált kristályai, pórsáfrány gyümölcsből nyert pórsáfrányolajban szuszpendálva, asztaxantintartalomra standardizált zöld mikroalgák Haematococcus pluvialis aplanspórakivonat, paradicsom gyümölcsökből kivont karotinoidok keveréke, beleértve a mikrokapszulázott természetes likopint, szerves cinksókat (cink-citrát), kínai kúszómagnólia gyümölcskivonat, szőlőmag kivonat, áfonya kivonat, bodza levélkivonat, feketeribizli kivonat, aronia gyümölcskivonat, körömvirág virágokból kivont karotinoidok koncentrált keveréke szójababból nyert szójaolajban szuszpendálva, beleértve a zeaxantint és a sáfrány porzó kivonatot.

a Az áfonyában található antioxidáns antocianozidok segítenek fenntartani a retina megfelelő működését. (ID 1295)

Az áfonya antocianozidjai segíthetnek fenntartani a hajszálerek optimális állapotát és a vénák rugalmasságát a szabad gyökök káros hatásaival szemben. (ID 1297)

b Az áfonya antioxidáns tulajdonságai révén segít megőrizni a szem egészségét, és támogatja az erek működését. Támogatják a szem védelmét. (ID 2050)

c A cink segít fenntartani a megfelelő látást.

A cink hozzájárul a megfelelő A-vitamin-anyagcsere fenntartásához.

A cink segít megvédeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben.

A szőlőmagok támogatják a vénák keringését. Támogatják a szabad gyökök elleni védelmet. (ID 2139)

A  kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis) gyümölcskivonata adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik. (ID 4142)

A C-vitamin segít megvédeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben.

A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagéntermeléshez, hogy biztosítsa az erek, a csontok, a porcok, az íny, a bőr és a fogak megfelelő működését.

Mi különbözteti a ProOptical®-t?


Kétfázisú kapszula

Tartós felszabadulás

Lutein-zeaxantin arány

14 szabványosított hatóanyag

Fedezze fel a ProOptical® összetevőit


Organikus perillamagolaj, 60% feletti α-linolénsavtartalomra standardizált - a perilla olajos növény, gazdag esszenciális telítetlen zsírsavakban, különösen egy nagyon fontos omega-3 savban, amely ritkán fordul elő a növényekben: alfa-linolénsav (α -linolénsav, ALA). Az ALA sav az omega-3 savak teljes családját hozza létre a szervezetben. Az ALA származékai közül a legfontosabbak: a dokozahexaénsav (DHA) és az eikozapentaénsav (EPA). A DHA-sav általában megtalálható a sejt/plazma membránokban az egész szervezetben. A központi idegrendszerben az agykéreg neuronjainak sejtmembránjainak (a membránfoszfolipidek teljes frakciójának akár 50%-a), valamint a retinában lévő kúpok és rudak sejtmembránjainak fő építőköve, felelősek az éjszakai látásért és a színlátásért. Különösen értékes az idősek számára. A perillaolaj biológiai hátteret is biztosít, támogatja a ProOptical® külső kapszulájában található hatóanyagok (lutein, zeaxantin és asztaxantin) felszívódását.

A C-vitamin-tartalomra szabványosított acerola gyümölcslékivonat - az acerola gyümölcs nagyon nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz; 100 g friss gyümölcs 1000-4500 mg-ot tartalmaz ebből a vitaminból. Ezenkívül az acerola gyümölcsök sok más értékes vegyületet is tartalmaznak, például antocianinokat és karotinoidokat, köztük béta-karotint (A provitamin) és ásványi anyagokat (kálium, foszfor, kalcium, vas). Ezenkívül ezek a gyümölcsök B-vitaminokat is tartalmaznak.
C vitamin:
- segít megvédeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben;
- segíti a kollagén megfelelő termelődését az erek, csontok, porcok, fogíny, bőr és fogak megfelelő működésének biztosítása érdekében;
- segíti az idegrendszer megfelelő működését és a megfelelő pszichológiai funkciók fenntartását;
- segíti az E-vitamin redukált formájának regenerálódását.

A körömvirágból kivont lutein és zeaxantin mikronizált kristályai a pórsáfrány gyümölcséből nyert pórsáfrányolajban szuszpendálva - a lutein és a zeaxantin természetes karotinoidok (mindkét vegyület szerkezeti izomer), az emberben a retina makulájában fordul elő. A lutein és a zeaxantin koncentrációja a makulában az életkorral csökken. Ennek eredménye a makula fotoreceptorai (kúpok és rudak) nagyobb érzékenysége az UV-spektrumból származó kék fény kedvezőtlen hatásaira. A luteint és a zeaxantint is növényi alapú étrenddel kell ellátni a szervezetbe; az ember nem tudja szintetizálni ezeket a vegyületeket. Sajnos az európai országokban a bevitelük többszörösen alacsonyabb, mint a becsült napi legalább 6 mg-os bevitel. 1 . A körömvirág virágai mindkét karotinoid értékes forrásai. A pórsáfrányolajban szuszpendált formában lévő lutein és zeaxantin (diészter-kapcsolatok zsírsavakkal) stabilak és természetes környezetükhöz közel állnak. A felhasznált lutein és zeaxantin kristályos formája, valamint a zsíros környezete (az olajban található zsírsavak jelenléte) kedvez a biológiai hozzáférhetőségüknek. A lutein és a zeaxantin hasonló átalakuláson megy keresztül a szervezetben, mint a lipidek. Táplálékkal bevéve, gyomorban és nyombélben történő emésztés után, monogliceridekkel és szabad zsírsavakkal együtt, epesók jelenlétében komplexeket képeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy micellás oldat formájában visszatartsák őket a vízben. A bélből ezek a vegyületek (kilomikronok formájában) kiválasztódnak a nyirokerekbe, és a véren keresztül a májba szállítják. A vér ezután lipoproteinek formájában szállítja őket a májból a szövetekbe; mindkét vegyület főként a szemlencsében és a retina központi részében - a makulában - halmozódik fel. A lutein és a zeaxantin mennyiségi aránya a teljes készítményben 5:1; ez az optimális arány, amely szerepel a klinikai vizsgálatokban, és világszerte ajánlott 2-4 .

Az asztaxantintartalomra standardizált Haematococcus pluvialis zöld mikroalgák aplanspóráiból származó kivonat - az asztaxantin, amelyet a karotinoidok királyának neveznek, a természetben előforduló, a xantofillcsoportba tartozó vegyület. A karotinoidok növények, gombák, baktériumok és algák által szintetizált pigmentek. Ezek a pigmentek számos biokémiai folyamatban vesznek részt a növényekben, és számos gyümölcs és virág színéért felelősek, valamint erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Az emberi szervezet nem tud karotinoidokat szintetizálni, ezért táplálékkal kell ellátni őket. Az asztaxantin bioszintézisét egyes algafajok, élesztőgombák, Gram-negatív baktériumok és növények képesek létrehozni. Az emberi étrendben az asztaxantin fő forrásai a halak és a tenger gyümölcsei. Leggazdagabb forrása azonban a Haematoccocus pluvalis alga. A szervezetben az asztaxantin epesavak jelenlétében a zsírokhoz kötődik, micellákat képezve, és ebben a formában eljut a szervezet szöveteibe.

A paradicsom gyümölcséből kivont karotinoidok keveréke, beleértve a mikrokapszulázott természetes likopint is – a likopin egy természetes karotinoid, amely nagy mennyiségben megtalálható a paradicsom gyümölcseiben. A friss paradicsom legfeljebb 20 mg likopint tartalmazhat 100 grammonként. Forrásai egyéb zöldségek és gyümölcsök is (különösen a vörösek), mint például a görögdinnye, a vörös grapefruit, a csipkebogyó, a pirospaprika, a guava és a papaya.

Szerves cinksók (cink-citrát) – a cink segít fenntartani a megfelelő látást; hozzájárul a megfelelő A-vitamin anyagcsere fenntartásához; segít megvédeni a sejteket az oxidatív stresszel szemben; segíti a megfelelő fehérjeszintézist; hozzájárul a megfelelő zsírsav-anyagcsere fenntartásához.

A kínai kúszómagnólia gyümölcskivonata, 5%-os szkizandrinra standardizált - A kínai kúszómagnólia természetesen előfordul hegyi erdőkben és folyóvölgyekben - főleg Oroszországban, Koreában, Japánban és Kínában. Kínai nyelven ennek a növénynek a neve "öt ízű gyümölcsöt" jelent, mivel a héja és a húsa édes-savanyú ízeket tartalmaz. A magaiban azonban fanyar, keserű és sós ízek érezhetők. Ázsiában a kúszómagnóliát nemcsak díszítési céllal termesztik, hanem elsősorban gyümölcséért, amely számos értékes tápanyagban gazdag. A kúszómagnólia gyümölcseiben jelenlévő vegyületek legfontosabb csoportja a polifenolok - lignánok (skizandrolok és skizandrinek). Ezenkívül a gyümölcsei a következőkben is gazdagok: szerves savakban (pl. citromsav és almasav), vitaminokban (beleértve C- és E-vitamint) és ásványi anyagokban (pl. cink, mangán, réz, vas). A kúszómagnólia tanninokat, cukrokat és illóolajat is tartalmaz, főleg citrált, amely citromos illattal rendelkezik.
A  kínai kúszómagnólia (Schisandra chinensis) gyümölcskivonata adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik. (ID 4142)

A szőlőmag kivonat, 95% proantocianidinre (beleértve 92% polifenolokat) standardizált - a cukrokon, fehérjéken és lipideken kívül a szőlőmag 5-8% polifenolt is tartalmaz. A magvakban található polifenolok közé tartoznak a katechinek, a proantocianidinek, a rezveratrol és a fenolsavak.
A szőlőmagok támogatják a vénák keringését. Támogatják a szabad gyökök elleni védelmet. (ID 2139)

25% antocianint tartalmazó fekete áfonyából nyert kivonat - az antocianinok polifenol szerves vegyületekhez tartoznak - flavonoidokhoz; Az áfonya gyümölcse az egyik legértékesebb antocianin alapanyag. Ezenkívül az áfonya gyümölcsei tanninokat is tartalmaznak - gallotanninokat és ellagitanninokat; flavonoidokat - kvercetin, katechinek; fenolsavakat - galluszsavat és hidroxifahéjsavakat - klorogénsavat. Ez a gyümölcs a C-vitamin és az értékes rezveratrol forrása is.
Az áfonyában található antioxidáns antocianozidok segítenek fenntartani a retina megfelelő működését. (ID 1295)
Az áfonya antocianozidjai képesek segíteni a hajszálerek optimális állapotának fenntartásában és a vénák rugalmasságát a szabad gyökök káros hatásaival szemben. (ID 1297)

30%-os polifenolra standardizált bodzakivonat - a bodza gyümölcsének fő bioaktív összetevői az antocianinok (jelentős tartalom; 0,2-1%), flavonolok, szerves savak, C-vitamin, B-vitaminok (beleértve a folsavat is), ásványi anyagok (kálium, kalcium, foszfor) ) és szénhidrátok (főleg egyszerű cukrok: glükóz és fruktóz).

1% rutin tartalmára standardizált feketeribizli-levélkivonat – a feketeribizli levelei értékes forrása az antioxidáns tulajdonságú bioaktív vegyületeknek (polifenoloknak). A levelekben kimutatott fő fenolos vegyületek a következők: kvercetin, miricetin és rutin.

40%-os polifenolra (katekin) szabványosított aróniagyümölcskivonat - az aronia gyümölcsei többek között antocianinokat, flavonolokat, fenolos savakat és tanninokat, vitaminokat (C, B2, B6, E, P, PP) és ásványi anyagokat (molibdén, mangán, réz, bór, jód, kobalt) tartalmaznak. Úgy tartják, hogy az aronia gyümölcseinek legfontosabb hatóanyagai, amelyek értékes tulajdonságaik nagy részéért felelősek, a polifenolok.

A körömvirágból kivont karotinoidok koncentrált keveréke szójababból nyert szójaolajban szuszpendálva, beleértve a zeaxantint – a körömvirág értékes természetes karotinoidforrás, például lutein és zeaxantin. A szójababolajban szuszpendált formában lévő lutein és zeaxantin (észterkapcsolatok zsírsavakkal) stabilak és természetes környezetükhöz közel állnak.

A sáfrány porzókivonat 2% krocint és 2% szafranált tartalmaz – a sáfrány (termesztett sáfrány) értékes növényként és fűszerként ismert már sok ezer éve. A sáfrány hatóanyagai illóolajok és glikozidok: a sárgás-narancssárga színért felelős krocetin és krocin, az ízt adó picrocrocin és az illatért felelős szafranál. A sáfrány értékes tulajdonságai elsősorban a krocetinnek, a krocinnak és a szafranálnak köszönhetők.

Bibliográfia


1. Evans, M., Beck, M., Elliott, J., Etheve, S., Roberts, R., & Schalch, W. (2013). Effects of formulation on the bioavailability of lutein and zeaxanthin: a randomized, double-blind, cross-over, comparative, single-dose study in healthy subjects. European Journal of Nutrition, 52, 1381-1391.

2. Thürmann, P. A., Schalch, W., Aebischer, J. C., Tenter, U., & Cohn, W. (2005). Plasma kinetics of lutein, zeaxanthin, and 3-dehydro-lutein after multiple oral doses of a lutein supplement–. The American journal of clinical nutrition, 82(1), 88-97.

3. Thurnham, D. I. (2007). Macular zeaxanthins and lutein–a review of dietary sources and bioavailability and some relationships with macular pigment optical density and age-related macular disease. Nutrition research reviews, 20(2), 163-179.

4. Hartmann, D., Thürmann, P. A., Spitzer, V., Schalch, W., Manner, B., & Cohn, W. (2004). Plasma kinetics of zeaxanthin and 3′-dehydro-lutein after multiple oral doses of synthetic zeaxanthin. The American journal of clinical nutrition, 79(3), 410-417.

Összetevők: 60% feletti α-linolénsavtartalomra standardizált organikus perillamagolaj (Perilla frutescens); 12-15:1 C-vitamin tartalmára standardizált acerola gyümölcslékivonata (Malpighia glabra), pórsáfránygyümölcsből (Carthamus tinctorius) extrahált pórsáfrányolajban szuszpendált, körömvirágból (Tagetes erecta) kivont mikronizált lutein és zeaxantin kristályok; asztaxantintartalomra standardizált Haematococcus pluvialis zöld mikroalgák aplanspóra-kivonat; paradicsomgyümölcsből extrahált karotinoidok keveréke (Solanum lycopersicum) beleértve mikrokapszulázott természetes likopint, szerves cink-sókat (cink-citrát); 3:1 5% skizandrinra standardizált kínai kúszómagnólia gyümölcskivonata (Schisandra chinensis); 120:1 95% proantocianidinekre (beleértve 92% polifenolt) standardizált szőlőmagkivonat (Vitis vinifera); 25% antocianinokra standardizált áfonyakivonat (Vaccinium myrtillus) ; 4:1 30% polifenolra standardizált bodzagyümölcskivonat (Sambucus nigra); 1% rutinra standardizált feketeribizli levélkivonat (Ribes nigrum); 40% polifenolra (katekin) standardizált aroniagyümölcskivonat (Aronia melanocarpa); szójababból (Glycine max Merr) nyert szójaolajban szuszpendálva körömvirágból (Tagetes erecta) kivont koncentrált karotinoidok keveréke, beleértve a zeaxantint; 2-4:1 2% krocinra és 2% szafranálra szabványosított sáfrányporzókivonat (Crocus sativus). Kapszulahéj összetevője: külső kapszula - tengeri halak bőréből származó zselatin, belső kapszula - organikus cellulóz származék (HPMC). Csomósodásgátló szer: szilícium-dioxid.

Adagolás: napi 1 kapszula. Ne lépje túl az ajánlott maximális napi adagot. A termék nem helyettesíti a változatos étrendet. A kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód fontos a szervezet megfelelő működéséhez.

Tárolás: Szobahőmérsékleten, kisgyermekek elől elzárva.

Vigyázzon a környezetre a DUOLIFE-val és szelektálja a hulladékot!

A termék használata után ügyeljen a környezetre. Helyezze a dobozt, a szórólapot és a buborékfóliát a megfelelő hulladékgyűjtőkbe. Az alábbi táblázat segíthet Önnek.

Környezetvédelmi táblázat:



Óvintézkedések: túlérzékenység a termék bármely összetevőjével szemben. Ne használja terhes vagy szoptató nőknél. Meglévő krónikus betegségek, valamint gyógyszerek szedése esetén a termék használatának megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Az összetevők tartalma a termék napi adagjában

1 kapszula

organikus perilla magolaj (Perilla frutescens)

335 mg

acerola gyümölcslékivonat (Malpighia glabra)

82 mg

beleértve a C-vitamint is

26 mg (33% NRV*)

körömvirágból (Tagetes erecta) extrahált lutein és zeaxantin mikronizált kristályai pórsáfránygyümölcsből (Carthamus tinctorius) nyert pórsáfrányolajban szuszpendálva

50 mg

beleértve a luteint is

10 mg

beleértve a zeaxantint

0,5 mg

Haematococcus pluvialis zöld mikroalgák aplanspóra kivonat

20 mg

beleértve az astaxantint

2 mg

a paradicsom gyümölcséből kivont karotinoidok

10 mg

beleértve a mikrokapszulázott természetes likopint is

0,5 mg

szerves cink sók

10 mg

beleértve a szerves cinket is

3 mg (30% NRV*)

kínai kúszómagnólia gyümölcskivonat (Schisandra chinensis)

10 mg

beleértve a skizandrint is

0,5 mg

szőlőmag kivonat (Vitis vinifera)

10 mg

beleértve a 95% proantocianidint

9,5 mg

áfonyakivonat (Vaccinium myrtillus)

10 mg

beleértve 25% antocianint

2,5 mg

bodzakivonat (Sambucus nigra)

10 mg

beleértve 30% polifenolt

3 mg

feketeribizli levélkivonat (Ribes nigrum)

10 mg

beleértve a rutint is

0,1 mg

aronia gyümölcskivonat (Aronia melanocarpa)

10 mg

beleértve 40% polifenolt (katekint)

4 mg

körömvirág virágokból (Tagetes erecta) kivont karotinoidok szójababból nyert szójaolajban szuszpendálva (Glycine max Merr)

7,5 mg

beleértve a zeaxantint

1,5 mg

sáfrány porzókivonat (Crocus sativus)

5 mg

 

* NRV – Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára

ProOptical®